Nieuws

Het nieuwe marktmodel SOW is LIVE!

Het nieuwe marktmodel SOW is LIVE!

06-08-2013

Ze voelen zich al weken als vluchtleiders in de verkeerstoren van Schiphol. Beleven de overgang naar het nieuwe marktmodel intens. Houden alles in de gaten. Vinken af of iedereen zich aan de afspraken houdt. En zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. Het Transitieteam, dat de overgang begeleidt, kijkt terug op een spannend jaar.

Lees meer »
En gecombineerde energierekening voor alle huishoudens vanaf 1 augustus

En gecombineerde energierekening voor alle huishoudens vanaf 1 augustus

19-03-2013

Vanaf 1 augustus 2013 ontvangen alle huishoudens en klein zakelijke klanten een gecombineerde energierekening. Huishoudens en klein zakelijke klanten hebben vanaf deze datum alleen nog met hun leverancier contact over meterstanden. Vanaf dan worden de netwerkkosten altijd in rekening gebracht door de energieleverancier en niet langer door de netbeheerder. De netwerkkosten zijn de kosten van het gas- en elektriciteitsnet. De gecombineerde energierekening maakt de energiekosten voor de klant beter inzichtelijk en vergemakkelijkt het betalingsproces. Door de wettelijke regels en de administratieve systemen gelijktijdig op 1 augustus in werking te laten treden, kunnen de leveranciers en netbeheerders garanderen dat de klant probleemloos de factuur ontvangt. Uitgangspunt is een vlekkeloze invoering waarvan de klant geen hinder ondervindt.

Lees meer »
Soepele migratie Rendo naar C-AR

Soepele migratie Rendo naar C-AR

21-11-2012

Het afgelopen weekend (17 en 18 november 2012) migreerde Rendo naar het C-AR. In totaal telde de hele operatie nul uitvallers! Een prestatie op zich. "Het is allemaal zeer soepel en vooral heel snel verlopen. Uiteindelijk waren we meer dan 5 uur sneller dan gepland klaar met de hele migratie" zegt Mark Klein Hofmeijer, projectleider Stroomopwaarts bij Rendo. Ook de acceptatie die uitgevoerd wordt door de netbeheerders die al in het C-AR zitten verliep heel vlot.

Lees meer »
Migratie Westland loopt gesmeerd

Migratie Westland loopt gesmeerd

31-10-2012

Nog eens 109.000 aansluitingen in het centraal aansluitingenregister (C-AR). In het tweede weekend van oktober migreerde Westland Infra de aansluitgegevens naar het aansluitingenregister. "Het is allemaal probleemloos verlopen", stelt programmamanager Gerrit ter Reehorst van Westland Infra. "Donderdagavond hebben we de systemen bevroren en zaterdagavond hadden we al weer connectiviteit met het C-AR."

Lees meer »