Organisatie

Quins Consultancy For Change

QCFC is opgezet door Daan Ziemba in 2008 en richt zich op verandermanagement.

Elke organisatie heeft te maken met veranderingen. Of dit nu opgelegde veranderingen zijn of veranderingen die de organisatie zelf kiest, implementatie van deze veranderingen is voor elke organisatie weer een enorme uitdaging. De uitdaging binnen deze verandertrajecten ligt veelal in de mogelijke impact op mensen, processen, omgeving of werkwijze, of in de tijdsdruk of de complexiteit van het traject.

Om deze verandertrajecten succesvol te implementeren is het noodzakelijk om 'niet enkel volgens een bepaalde methodiek te werken' maar om vooral goed te kijken en te acteren op de factoren die van invloed zijn op het succes van de implementatie. Het signaleren van deze factoren is in deze een essentiele eerste stap en het analyseren van en acteren naar deze factoren is de tweede stap.

Hoe zorg je ervoor dat een project in controle blijft?
Hoe zorg je ervoor dat je 'de business' meekrijgt? Dat de mensen enthousiast zijn in plaats van 'de hakken in het zand' zetten.
Hoe zorg je ervoor dat de opdrachtgever een juiste oplossing krijgt geboden en hoe zorg je ervoor dat deze juiste oplossing volgens afspraken wordt geimplementeerd?

De kracht van QCFC zit 'm nu juist in bovenstaande zaken. Niet alleen in de benodigde vaardigheden, kennis en kunde, maar ook in de benodigde persoonlijkheid. Dit blijkt uit de resultaten en uit de aanbevelingen van de opdrachtgevers en nauw betrokkenen.