Migratie Westland loopt gesmeerd

31-10-2012

Nog eens 109.000 aansluitingen in het centraal aansluitingenregister (C-AR). In het tweede weekend van oktober migreerde Westland Infra de aansluitgegevens naar het aansluitingenregister. “Het is allemaal probleemloos verlopen”, stelt programmamanager Gerrit ter Reehorst van Westland Infra. “Donderdagavond hebben we de systemen bevroren en zaterdagavond hadden we al weer connectiviteit met het C-AR.”

De ervaring van EDSN, in combinatie met de goede voorbereiding door het Westland-team, maakte dat de migratie zonder enige uitval of kritische momenten werd doorlopen. “Iedereen had het goed onder controle”, aldus Gerrit. “Donderdagavond hebben we de laatste berichten verwerkt en vervolgens ging het systeem op slot. Het migratiebestand hebben we vrijdagochtend aangemaakt en gevalideerd en dat ging ook in een keer goed. Zaterdagochtend hebben we de aansluitingen geïmporteerd in het C-AR en nog diezelfde avond hadden we weer connectiviteit. Het meest spannende moment zat hem eigenlijk in de controle van de gemigreerde data en de data van de netbeheerders die al in het C-AR zitten. Maar ook daar hebben we geen fouten in kunnen ontdekken.”

Up and running

Maandagochtend twaalf uur was Westland weer volledig up and running. “De zaterdagavond wilden we het berichtenverkeer een eerste keer testen door even een standaardbericht via ESS te verzenden”, aldus Gerrit. “Dat lukte niet en het duurde even voordat we erachter waren dat de betreffende applicatie-interface een tijdvenster heeft en zichzelf afsluit tussen zeven uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends. Dat was op het laatste moment nog even spannend.”

Evaluatie niet nodig

Gezien het soepele verloop was een uitgebreide evaluatie na afloop niet nodig, zo was de gezamenlijke conclusie. Met de komst van Westland in het C-AR is de migratie van de netbeheerders naar het centraal aansluitingenregister zo goed als afgerond. 17 november aanstaande migreert netbeheerder Rendo. In februari 2013 volgt Endinet. De migratie van de 80 aansluitgegevens van TenneT vindt plaats of in december of in februari, samen met de overstap van Endinet.

Migratie Westland loopt gesmeerd
Migratie Westland loopt gesmeerd

Overige items

06-08-2013
19-03-2013
21-11-2012
19-09-2012